Aquaverniam aquariumvereniging Amstelveen

  U heeft waarschijnlijk problemen met uw aquarium en bent op zoek naar informatie. U bent al verscheidene keren bij aquariumwinkel langs geweest en heeft op het internet gezocht. De informatie die u heeft gevonden is foutief of bevat tegenstrijdig advies, wat nu?

  Hulp bij aquariumproblemen

  Een aquarium houden groot of klein is een complex verhaal en afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Op deze website kunt u informatie vinden over aquariumproblemen, oplossingen en succes verhalen. Onze website kan u een eind op weg helpen, maar Ieder aquarium is anders de oplossing dus ook! U heeft dus maatwerk nodig, Duur? welnee. Via onze vereniging kunt u GRATIS informatie inwinnen. Daarnaast hebben we ons eigen ontwikkelde totaal aquariumplantenvoeding en bodemsupplementen ontwikkeld. De vereniging Aquaverniam is een begrip in Amstelveen, Amsterdam en omstreken en bestaat ruim 60 jaar. Wij zijn een gezellig vereniging met veel ervaring en kennis over vijvers, zoet en zeewateraquaria. Iedere 2e en 4e maandagavond van de maand staan wij voor u klaar! Behalve de maanden juli, augustus en december.

  Aquariumadvies op maat

  U komt in een dieren speciaalzaak en besluit een aquarium te kopen maar dan? het aantal soorten planten en vissen is enorm. U koop wat vissen en planten en start het aquarium op. Het lijkt goed te gaan, maar na 2 a 3 weken krijgt u last van algen. Vervelende groene (draadalg, kiezelwier, baard alg, zweefalg) of blauw alg. U gaat terug naar de winkel en krijgt advies, met opgeheven hoofd gaat u verder met de hobby, maar de algen verdwijnen niet. Vanuit uw omgeving krijgt gelukkig ander advies. Dit maal tegengesteld aan het eerder ingewonnen advies, u past de tips en trucs toe op uw aquarium. De algenproblemen lijken te verdwijnen, maar ditmaal krijgt er een ander soort alg er voor terug. Hoe kan dat toch, dat er mensen zijn die een schitterend aquarium hebben zonder problemen?
  Stabiliteit, continuïteit is belangrijk, dit is afhankelijk van verschillende factoren. Een Goede voedingsbodem, waterkwaliteit, type aquariumlicht en juiste aquariumbemesting zorgen voor een gezond aquarium met goed groeiende planten.
  Daarnaast is Aquarium beplanting niet alleen mooi, ze zorgen voor zuurstof en nemen afvalstoffen op uit het water. Ze gaan de concurrentie aan met algen en zullen de algenplaag uiteindelijk altijd verdrijven. Daarnaast zorgen planten voor stabiliteit en evenwicht van het aquariumwater en een goede aquariumstikstofkringloop. Op dit laatste onderwerp wordt later ingegaan.

  Visbestand

  Een veel gemaakte fout bij beginners, maar ook bij senior aquarianen is het houden van te veel vis. U loopt door een dieren winkel en ziet al dat moois zwemmen, vervolgens besluit u dat ene leuke visje of schooltje bij te kopen. NIET DOEN! Hoe leuk en aantrekkelijk het ook is. Een vis is een vervuiler en produceert ieder dag minimaal 5x zijn eigen lichaamsgewicht aan afvalstoffen. In de natuur is dit niet erg, maar een aquarium is een gesloten biotoop. De afvalstoffen zorgt voor vervuiling en hopen op in uw aquarium.
  Het geheim is stabiliteit, continuïteit, discipline, geduld en een goede aanpak voor dit laatste hebben wij een voor u een beplantingplan en bemestingsplan. Al met al hoeft een aquarium niet per definitie duur te zijn en ook niet veel tijd te kosten. Wij helpen u graag, kom eens langs en krijg een eerlijk aquariumadvies.

  © Copyright - Aqua Verniam | Webdesign door Mitss