Maandag 13 november a.s. hebben wij de volgende lezing door Leo Brand:

  Aqua-Varia

  Bondskeurmeester Leo Brand is inmiddels een goede bekende van onze vereniging en heeft de laatste huiskeuring van onze vereniging gedaan. De uitslagavond was werkelijk een waar genoegen, o.a. door zijn enthousiaste manier van praten en zijn grote passie voor onze hobby met als uitgangspunt: het is jouw bak en jij moet ervan genieten.
  Naast het keuren verzorgt Leo ook lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Over de lezing van a.s. maandag zegt Leo het volgende:
  “Aquarianen zijn mensen uit alle windstreken en hebben over het algemeen een behoorlijke kennis van hun vissen en planten. De een houdt van een aquarium met allerlei kleine visjes en mooie planten, het zogenaamde gezelschapsaquarium.
  Een ander wil liever een speciaal aquarium met daarin bijvoorbeeld alleen maar levendbarende visjes of labyrintvissen. Ook het houden van Australische regenboogvissen is geliefde en mooie bezigheid in onze hobby. Ook de nanobakjes en het aqua-scaping zijn tegenwoordig erg populair.
  Voor wie dit allemaal nog niet goed genoeg is zijn er natuurlijk ook aquaria mogelijk met cichliden uit werkelijk alle werelddelen. Grote en kleine soorten te kust en te keur en natuurlijk ook hier weer volop keuzes uit bijvoorbeeld het Maliwimeer of het Tanganyikameer. Maar ook uit Zuid-Amerika, de Rio Grande en de Amazone. Voor wie ook dit alles nog niet genoeg is kunnen het wat zouter aanpakken met een kleurenpracht van schitterende mogelijkheden in het zeewateraquarium. Maar dit is echt voor de specialisten onder ons.

  Kortom onze hobby kent vele varianten en over al deze keuzemogelijkheden gaat deze lezing. We beginnen met het tropisch gezelschapsaquarium en vervolgen met tal van speciaalaquaria. Dan komen de cichlidenaquaria aan bod en we eindigen deze lezing met een aantal zeewateraquaria. Een lezing over echt alle facetten van onze aquariumhobby en… voor eenieder wat wils. Echt een Aqua-Varia”.Wij hebben vandaag nog telefonisch contact met Leo gehad en hij vertelde ons dat hij erg veel zin had in maandagavond! Nou, mooier kan toch niet?
  Dus: a.s maandag in de Plaza van Groenelaan, zaal open om 19.30 uur, aanvang lezing om 20.00 uur.

  © Copyright - Aqua Verniam | Webdesign door Mitss